Deelnemer workshop 12 april 2019: Samen met een vrijwilliger van 
Wijk voor Wijk en deelnemers van verschillende organisaties aan deze workshop deelgenomen. Prettig: veel aandacht voor een 
- originele - kennismaking met elkaar, waardoor er geen terughoudendheid 
was in het sparren met elkaar. Verrassend: in de loop van de workshop liggen mogelijke routes naar betere samenwerking aan je voeten, letterlijk! Daarna: verloopt heus niet alle samenwerking van een leien dakje, maar beschik je zeker over handvaten om ‘de weg naar Rome’ sneller te vinden. Kortom, een workshop die de 
moeite waard is! Barbara Saarloos, coördinator/werkbegeleider Wijk voor Wijk
  • Je bent een wijkgericht initiatief begonnen. Je hebt een groep gelijkgestemden om je heen verzameld en een leuke wijklocatie gevonden. Maar dan? Wat wil je eigenlijk met die wijk? Wat wil die wijk met jou en je wijkinitiatief? Hoe kun je je contacten uitbreiden en effectief inzetten?

 

  • Vanuit je zorg- of welzijnsopdracht heb je contacten met verschillende organisaties, initiatieven en mensen in verschillende rollen. Maar hoe ga je om met deze contacten, zodanig dat er een samenwerking ontstaat die ècht integraal is en die rond een ondersteuningsvraag is georganiseerd?

 

 

 

Zo doen wij dat

Dat netwerken belangrijk is, weet iedereen. Toch komt het in de praktijk lang niet altijd van de grond. Het is best lastig om contacten zó te leggen dat ze uiteindelijk bijdragen aan de doelen van het wijkgerichte of integrale werken. Hoe kan het beter?

 

Wij geloven in de waarde van een goede samenwerking voor de leefbaarheid van een wijk en/of voor de leefwereld van iemand met een ondersteuningsvraag. Bewust hierin investeren maakt dat de mogelijkheden voor mensen om mee te doen groter worden. Het ontdekken van de betekenis welke iemand kan hebben voor een ander vormt vaak de basis voor wederkerig contact en samenwerken.

 

Onze aanpak begint met stilstaan. Stilstaan om te bedenken waar je als individu, als groep mensen of als partijen naartoe wilt werken. Welke richting wil je op? Wat zijn je doelen? Hoe bepaal je een gezamenlijke koers?

Wij delen ‘netwerken’ op in kleine blokken. Zo maken we netwerk casuïstiek concreet en tastbaar en ontstaat de mogelijkheid ermee te ‘spelen’. Hierdoor krijg je veel beter zicht op welke stappen voor jou effectief kunnen zijn.

 

Wat wij bieden:

Workshops, (maatwerk)trainingen en (team)coaching

Bij een training gericht op wijkgericht en integraal werken streven wij ernaar met een deelnemersgroep te werken waarbij alle belanghebbenden aanwezig zijn. Hierdoor kan worden geoefend met het gedachtengoed én kunnen al meteen praktische mogelijkheden worden ontdekt voor de samenwerking die eerder niet zichtbaar waren. Aan het eind van de training heb je een netwerkplan op maat waar je direct mee aan de slag kunt.

 

We helpen je bij het ontwikkelen van een praktische visie op netwerken. Je wordt je bewust van je eigen positie in een netwerk en je leert hoe je dit netwerk effectief kunt inzetten vanuit het principe van wederkerigheid.

 

Om het geleerde te integreren in je manier van werken is intervisie, individuele coaching of teamcoaching mogelijk als vervolgstap.

 

Mail ons voor meer informatie of om je aan te melden

 

 

 

 

 

 

 

Review training op maat over wijkgericht werken voorjaar 2018


Wat kan ik een ander bieden en wat heb ik nodig van een ander?
Dit was de centrale vraag. In de training hebben we met elkaar gewerkt om te leren hoe je gaat netwerken. Wij vonden de training afwisselend, zeer informatief, soms ook lastig, inzicht gevend, maar vooral heel leerzaam. Iedereen heeft de training afgerond met een opdracht voor de toekomst; wat ga je bieden aan een ander?

 

Met een gemêleerde groep van GGZ-instelling Yulius – medewerkers, cliënten en vrijwilligers – hebben wij jullie netwerktraining mogen volgen. Wij wilden graag leren netwerken. Een simpele vraag. Maar waarom wilden we dat? We willen dat burgers en organisaties steeds zelfstandiger zijn. Zelfstandig zijn betekent niet dat je het allemaal alleen doet. Integendeel, als je zelfstandig kan werken, werk je juist met vele anderen samen. Maar hoe doe je dat? Netwerken is meer dan alleen veel mensen kennen. De meerwaarde is dat je deze mensen kan inzetten en op een positieve manier kunt gebruiken en dat je omgekeerd jouw netwerk iets kunt bieden waar jezelf goed in bent. Dit maakt dat je beiden sterker wordt. De netwerktraining van Mirjam Karsten, Laura van der Waal-Vetter en Ineke Hoogland (W!N) heeft ons daar goed in geholpen.

 

Jeltien Olivier

 

Deelnemer Workshop 12 april 2019:

 

Een verfrissende workshop over netwerken en samenwerken. De moeite waard.

 

Angela van Velden adviseur LINT
woon en welzijn

©2018 WIN & RAAFWES